سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمره كند و بگويد من مسلمانم، كسى كه هنگام سخن گفتن دروغ بگويد و وقتى كه وعده دهد تخلف نمايد و چون امانت بگيرد، خيانت نمايد. (نهج الفصاحه، ح 1280)
از همین الان شروع کنیم به ترک دروغ گفتن
یادمون باشه دروغ حرامه و همیشه با خودمون تکرار کنیم
با گفتن یک دروغ، دروغ های دیگری هم می گوییم.پس فقط یک دروغ نیست...
#روز_دوم #ترک_دروغ
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از عواملی که باعث میشه ما دروغ بگوییم،برای جلب توجه افراد.
ما این توانایی رو داریم که بدون دروغ،محبوب باشیم.بیشتر دروغ هایی که گفته میشود،شنونده آن متوجه دروغ شما میشود ولی هیچگاه این مطلب به شما نمی گوید.
و چقدر بد است که ما رو به چشم آدم دروغگو نگاه کنند.
صداقتی که شما در کلامتون جاری می کنید،حتی اگر به ضرر شما تمام شود،محبوبیت شما افزایش می دهد.حتما یک بار این موضوع را تجربه کرده اید.
بیاییم خود را باور کنیم.اعتماد به نفس خود را در زمینه گفتن صداقت بالا ببریم
ادامه مطلب را از دست ندهید
#روز_سوم
بسم الله الرحمن الرحیم
دروغ ممنوع
از صبح تا حالا چقدر دروغ گفتین؟!
اصلا سعی کردین که از امروز ترکش کنید؟!
کمترش کردین؟! چرا خیلی وقتا مثلا وقتی که میخوان خطبه عقد رو بخونن، دروغ ها شروع می شه
وقتی که خطبه عقد می خونن، چند بار عاقد میخواد از عروس «بله» بگیره، می گن: عروس رفته گل بچینه
چرا باید از همون اول دروغ گفته بشه؟
چرا این دروغ گفتن رو به نسل های آینده منتقل کنیم؟
یکی از وعاظ میگفتن : تو یکی از مکان هایی که خطبه عقد جاری می شد، عاقد وقتی که می خواست از عروس «بله» بگیره، گفتن: عروس.خانم داره سوره نور میخونه .
چرا این روش رو الگو و نمونه قرار نمیدیم؟
چه مانعی داره که موقع عقد به عروس خانم بگن قرآن بخونه که اگه عاقد خواست «بله» بگیره بگن عروس خانم مشغول خوندن قرآن هستن، خدا باهاش صحبت میکنه و بهش سفارش میکنه.
یا اینکه عروس خانم مشغول خوندن سوره یاسین که قلب قرآنه و یا سوره الرحمن که عروس قرآنه و یا مشغول خوندن سوره کوثر که سوره حضرت زهرا سلام الله علیها ست هسن؟!
#روز_چهارم
بسم الله الرحمن الرحيم
یکی دیگر از علل دروغ، ترس از دیگران
شاید آنقدر که ترس از این داریم که خدا از ما ناراحت شه،ترس از ناراحتی دیگران داریم.غافل از این که اگر ما قرار باشد گوش به حرف های دیگران بسپریم و حقیقت دل ما چیزی خلاف آن باشه،باید مطیع بقیه باشیم که از دست ما ناراحت نشوند و هر روز هم دیگران و هم به خودمان دروغ بگوییم.
کافیست فقط بدانیم ما هم دارای سلایق مخصوص خودمان هستیم.و حق نظر دهی داریم.قرار نیست طبق خواسته بقیه و برخلاف میل باطنی عمل کنیم.سعی کنیم "نه گفتن" را تمرین کنیم.
ناراحتی خدا مهمتر یا دیگران؟!!!!!!!!
#روز_چهارم
بسم الله الرحمن الرحيم
ان شاالله که امروز دروغی نگفته باشیم.
قرار بود که همه با هم دروغ رو ترک کنیم
یکی دیگر از علل دروغ گفتن،پنهان کردن
این دروغ رو به صورت عرف درآمده و دیگر کسی به جنبه دروغ بودن و انجام گناه آن فکر نمی کنه.
فرض کنید با قراری دارید و به آن به هر دلیل (اکثرا شخصی) دیر میرسید و ابتدا عذرخواهی می کنید و سپس برای پیدا کردن بهانه شروع به دروغ گفتن می کنیم،که مثلا در ترافیک بودن نتوانستم سر وقت برسانم.
چرا باید بهونه کنیم؟! اگر ما حقیقت را بگوییم آنقدر برايمان زیان آور که حاضریم گناه کنیم؟!و ناراحتی کی مهمتر است خدا یا دیگران؟!
دروغ،بالاخره یک روزی معلوم میشه.و تنها بی اعتمادی برای شما باقی می ماند.دروغ،دروغ است چیزی از گناه آن کم نمیشه اگر ما اسمش را تغییر دهیم.
#روز_پنجم
بسم الله الرحمن الرحيم
همه ما شنیدیم دروغگو کم حافظ است.مطمئن باشین کسی دروغ میگوید حتما بعد ها فراموش می کنه که چه حرفی را آن موقع زده.خود.شما هم وقتی پی به دروغ شخص مقابلتون می برین،مسلما دیگر نمی توانین بقیه حرف هایش را باور کنید.تصور کنید شما دروغ گفته باشید، طرف مقابل شما این موضوع در همون لحظه باور کرد،چند وقت بعد درباره همون موضوع دوستان با فرد دیگر صحبت می کنه و هر دو متوجه تفاوت گفته ها میشوند.این موضوع شاید بین بقیه نیز پخش بشود.پس بهتره حقیقت گفته شود.سود در حقیقت بیشتر از دروغ هرچند در ظاهر شاید متفاوت باشد.
#روز_ششم
بسم الله الرحمن الرحيم
ان شاالله که دروغ نگفته باشیم امروز.
کنار سی و سه پل اصفهان نشسته بودم . نگاهم به دختر بچه سه یا چهار ساله افتاد که از پدر و مادرش اندکی فاصله گرفته بود و داشت مرا نگاه میکرد . بقدری چهره زیبا و بانمکی داشت که بی اختیار با دستم اشاره کردم به طرفم بیاید اما در حالتی از شک و ترس از جایش تکان نخورد . دو سه بار دیگر هم تکرار کردم اما نیامد . به عادت همیشگی ، دستم را که خا لی بود مشت کردم و به سمتش گرفتم تا احساس کند چیزی برایش دارم . بلافاصله به سویم حـرکت کرد . در همین لحظه پدرش که گویا دورادور مواظبش بود بسرعت به سمت من آمد و یک شکلات را مخفیانه در مشتم قرار داد . بچه آمد و شکلات را گرفت . به پدرش گفتم من قصد اذیت او را نداشتم . گفت میدانم و مطمئنم که میخواستی با او بازی کنی اما وقتی مشتت را باز میکردی او متوجه میشد که اعتمادش به تو بیهوده بوده است . کار تو باعث میگردید که بچه ، دروغ را تجربه کند و دیگر تا آخر عمرش به کسی اعتماد نکند...
#روز_هفتم
بسم الله الرحمن الرحيم
ان شاالله که دروغ نگفته باشیم امروز.
بعضی دروغ ها،دروغی هست که طرف خودش به خودش می گوید.تا مثلا به یک جایی از کارش که میرسد حس می کند موفق نیست،پس آن کار رها می کند و با خود می گوید که توانایی انجام آن را ندارد،و این را یک باور برای خود می کند.ولی حقیقت این است که به اندازه ی کافی تلاش نکرده و پشتکار نداشته است و یا شاید باید یک راه صحیح و بهتر انتخاب می کرده است.
باید قبول کنیم که همه ما اگر در کاری پشتکار داشته باشیم و تلاش کنیم ان شاالله می توانیم موفق باشیم.
چرا که نه.
باید خودمان را باور کنیم
#روز_هشتم
بسم الله الرحمن الرحيم
احوالات مرحوم شیخ عباس قمی (رحمه ا... علیه) صاحب كتابهاي مهمي از جمله مفاتيح الجنان و منتهي الآمال و ... آمده است:
در ایام بیماری که موجب رحلت ایشان گردید یکی از علمای تهران برای عیادت به حضورش رسید ؛ حاج شیخ عباس آن روز بسیار ناراحت و متفکر بود ؛ آن عالم بزرگ می پرسد ؛ چرا ناراحتید ؟
شیخ پاسخ می دهد: در سفری که به حج رفتم در مکه معظمه خواستم به روش محدثین که از یکدیگر اجازه می گیرند از یکی از محدثین عامه اهل سنت اجازه حدیث بگیرم ، وقتی این منظور را با وی در میان نهادم عالم سنّی مطلبی گفت و من روی مصالحی آن را انکار کردم ، اکنون در این فکرم که فردای قیامت چگونه این دروغ را در محضر عدل الهی توجیه کنم .
[حاج شيخ عباس قمي ، مرد تقوا و فضيلت صفحه 65]
بسم الله الرحمن الرحيم
كاسبى بود در بازار كاشان كه به شاگرد خود مىگفت: اگر مشترى آمد و قيمت جنس را پرسيد و من دروغ گفتم، تو به صورت من تف بينداز تا من دست به چنين كارى نزنم. قرار ما اين است اگر اينكار را كردى نصف مغازهام را به تو مىدهم و اگر در برابر انحراف و عمل شيطانى من سكوت كنى؛ اخراجت مي كنم منبع: خاطرات حجت الاسلام قرائتى(جلد 2)، صفحه: 111
#روز_نهم
#روز_دهم
بسم الله الرحمن الرحيم
چهار دانشجو که به خودشان اعتماد کامل داشتند یک هفته قبل از امتحان پایان ترم به مسافرت رفتند و با دوستان خود در شهر دیگر حسابی به خوشگذرانی پرداختند. اما وقتی به شهر خود برگشتند متوجه شدند که در مورد تاریخ امتحان اشتباه کرده اند و به جای سه شنبه، امتحان دوشنبه صبح بوده است. بنابراین تصمیم گرفتند استاد خود را پیدا کنند و علت جا ماندن از امتحان را برای او توضیح دهند.
آنها به استاد گفتند: « ما به شهر دیگری رفته بودیم که در راه برگشت لاستیک خودرومان پنچر شد و از آنجایی که زاپاس نداشتیم تا مدت زمان طولانی نتوانستیم کسی را گیر بیاوریم و از او کمک بگیریم، به همین دلیل دوشنبه دیر وقت به خانه رسیدیم.».....استاد فکری کرد و پذیرفت که آنها روز بعد بیایند و امتحان بدهند. چهار دانشجو روز بعد به دانشگاه رفتند و استاد آنها را به چهار اتاق جداگانه فرستاد و به هر یک ورقه امتحانی را داد و از آنها خواست که شروع کنند....آنها به اولین مسأله نگاه کردند که 5 نمره داشت. سوال خیلی آسان بود و به راحتی به آن پاسخ دادند.....سپس ورقه را برگرداندند تا به سوال 95 امتیازی پشت ورقه پاسخ بدهند که سوال این بود:
« کدام لاستیک پنچر شده بود؟»
#روز_یازدهم
بسم الله
#ترک_دروغ
ان شاالله روز بی دروغی برامون بوده باشه.در پاریس برخی اصرار داشتند ، از زندگی 24 ساعته امام (ره ) از جمله سفره غذای ایشان فیلمبرداری کنند ، امام (ره) فرمودند : این طور که شما می خواهید ، سفره بچینید ، دروغ است ، زیرا در سفره ما گاهی پلو ، گوشت و خورشت هم هست ، شما می خواهید این ها را نادیده یگیرید و یک سفره ساده درست کنید ، این دروغ است . (1)1- گنجینه معارف ، ج1 ، ص 437
#روز_دوازدهم
بسم الله الرحمن الرحیم
در فرهنگ ما ایرانی ها،تعارف وجود داره که به دروغچیزی را به زبان میاریم که ممکنه واقعا تو دلمان نباشه و دقیقا برعکس ان خواسته ی ما باشدبرای مثال:حالا امشبو بمونید کجا میرید شام در خدمت باشیم خوشحال میشیم و ......وقتی این جملات بدون بار حقیقی باشند و با اینکه شرایط دعوت کننده مساعد نیست و به دروغ تعارف شام میزنه یا هر تعارف دیگه ای ودر حقیقت دوست نداره مهمانش بماند میشود دروغیا دوستی به شما چیزی تعارف میکنه (تعارف حقیقی) و هوس خوردنش را کردید اما میگویید ممنون ، میل ندارم و.... ولی دلتون میخواهد قبول کنید این هم میشود دروغ
#روز_دوازدهم
بسم الله الرحمن الرحيم
هر روز با هم تکرار می کنیم: از این پس بزرگترین گناه را دروغ گویی می شمارم.……………………………………………………………
قرآن منشأ دروغ را شيطان و ابليس مي داند و به انسان هشدار مي دهد كه شيطان به عنوان بنيانگذار دروغ و كسي كه از اين طريق كوشيد تا به اهداف پست خود دست يابد.
#روز_سیزدهم
راهکار ترک دروغ
نمی خواهم دروغ گو باشم اما بعضی وقت ها دچار می شوم کمکم کنید؟
دروغ و واژه های معادل آن در زبان عربی , از قبیل کذب , افتراء , افک , به معنای خبر مخالف با واقع به کار می روند. دروغ در اصطلاح دانشمندان اخلاق و فقیهان و نزد عرف نیز به همین معناست. راستی و صدق نیز که نقطه ی مقابل دروغ است به خبر مطابق با واقع تعریف شده است.
انسان از اینکه به او دروغ گفته شود, نا خشنود می شود و احساس بیزاری می کند و این بهترین گواه بر آن است که سرشت پاک بشری از این عمل, تنفر داشته, از آن می پرهیزد. طبیعت و فطرت انسانی با دروغ نا سازگار بوده, در برابر این عمل, نوعی مقاومت و باز دارندگی از خود نشان می دهد که از آن با عنوان قبح عقلی یاد می شود. (1)
از دیدگاه شرع نیز احادیث فراوانی در زمینه ی قبح دروغ وارد شده است که تفکر و تأمل در این احادیث موجبات دوری انسان از این صفت زشت - که مخرب دنیا و آخرت می باشد - رافراهم می کند.
در تفسیر شریف نمونه, ضمن بیان مقدماتی در خصوص دروغ, اینگونه آمده:
اصولا ً در تعلیمات اسلام به مسأله ی راستگویی و مبارزه با کذب و دروغ فوق العاده اهمیت داده شده است که نمونه های آنرا به طور فشرده و فهرست وار ذیلا ً ملاحظه می کنید:
#روز_چهاردهم
1 – راستگویی و اداء امانت دو نشانه ی بارز ایمان و شخصیت انسان است, حتی دلالت این دو برایمان از نماز هم برتر و بیشتر است.
امام صادق ( علیه السلام ) می فرماید: نگاه به رکوع و سجود طولانی افراد نکنید, چرا که ممکن است عادت آنها شده باشد, به طوری که اگر آنرا ترک کنند ناراحت شوند؛ ولی نگاه به راستگویی و امانت آنها کنید.
ذکر این دو با هم ( راستگویی و امانت ) به خاطر این است که ریشه ی مشترکی دارند؛ زیرا راستگویی چیزی جز امانت در سخن نیست, و امانت همان راستی در عمل است.
#روز_پانزدهم
2 – دروغ سرچشمه ی همه ی گناهان
در روایات اسلامی دروغ به عنوان کلید گناهان شمرده شده است. علی ( علیه السلام ) می فرماید: الصدق یهدی الی البر و البر یهدی الی الجنطة راستگویی دعوت به نیکوکاری می کند و نیکوکاری دعوت به بهشت.
در حدیثی از امام باقر ( علیه السلام ) می خوانیم: ان الله عز و جل جعل للشر اقفالا ً و جعل مفاتیح تلک الاقفال الشراب و الکذب شر من الشراب خداوند متعال برای شر و بدی, قفل هایی قرار داده و کلید آن قفلها شراب است (چرا که مانع اصلی زشتی ها و بدیها عقل است و مشروبات الکلی عقل را از کار می اندازد) سپس اضافه فرمود: دروغ از شراب هم بدتر است.
امام عسگری ( علیه السلام ) می فرماید: جعلت الخبائث کلها فی بیت و جعل مفتاحها الکذب تمام پلیدیها در اطاقی قرار داده شده, و کلید آن دروغ است.
رابطه ی دروغ و گناهان دیگر از این نظر است که انسان گناهکار, هرگز نمی تواند راستگو باشد. چرا که راستگویی موجب رسوائی او است و برای پوشاندن آثار گناه, معمولا ً باید متوسل به دروغ شود. و بعبارت دیگر, دروغ انسان را در مقابل گناه آزاد می کند, و راستگویی محدود .....
شخصی به حضور پیامبر (صلی الله علیه و آله) رسید, عرض کرد: نماز می خوانم و عمل منافی عفت انجام می دهم, دروغ هم می گویم! کدام را اول ترک گویم؟ ! پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: دروغ. او در محضر پیامبر (صلی الله علیه و آله) تعهد کرد که هرگز دروغ نگوید. هنگامی که خارج شد, وسوسه های شیطانی برای عمل منافی عفت در دل او پیدا شد, اما بلافاصله در این فکر فرو رفت, که اگر فردا پیامبر (صلی الله علیه و آله) از او در این باره سؤال کند چه بگوید؟ بگوید چنین عملی را مرتکب نشده است؟ اینکه دروغ است و اگر راست بگوید حد بر او جاری می شود؛ و همین گونه در رابطه با سایر کارهای خلاف این طرز فکر و سپس خود داری و اجتناب برای او پیدا شد و به این ترتیب ترک دروغ سرچشمه ی ترک همه ی گناهان او گردید.
#روز_شانزدهم
3 – دروغ سرچشمه ی نفاق است
چرا که راستگویی یعنی هماهنگی زبان و دل و بنابراین دروغ ناهماهنگی این دو است؛ نفاق نیز چیزی جز تفاوت ظاهر و باطن نیست ....
#روز_هفدهم
4 – دروغ با ایمان سازگار نیست
در حدیثی چنین می خوانیم: از پیامبر پرسیدند آیا انسان با ایمان, ممکن است (احیانا) بخیل باشد؟ فرمود : آری. پرسیدند: آیا ممکن است کذاب و دروغگو باشد؟ فرمود: نه ! چرا که دروغ از نشانه های نفاق است و نفاق, با ایمان سازگار نیست .....
در انتشار امر به معروف سهیم باشید♻
#روز_هجدهم
5 – دروغ نابود کننده ی سرمایه ی اطمینان است.
می دانیم که مهمترین سرمایه ی یک جامعه اعتماد متقابل و اطمینان عمومی است و مهمترین چیزی که این سرمایه را به نابودی می کشاند دروغ و خیانت و تقلب است, و یک دلیل عمده بر اهمیت فوق العاده راستگویی و ترک دروغ در تعلیمات اسلامی همین موضوع است .....
حضرت علی (علیه السلام) در کلمات قصارش می فرماید: از دوستی با دروغگو بپرهیز که او همچون سراب است, دور را در نظر تو نزدیک و نزدیک را دور می سازد. (2)
#روز_نوزدهم
6- اصولا آدم های ضعیف به دروغ متوسل
می شوند و دروغ نشانه ضعف انسان است. هیچگاه انسان قوی و صاحب اراده دروغ نمی گوید. گفتن حقیقت خود نشان از شجاعت انسان دارد. کسی که دورغ می گوید از به خطر افتادن منافعش هراس دارد و به خاطر حفظ منافع و خواسته های حقیر دنیوی خود، حقیقت را قربانی می کند.
البته بحث در خصوص دروغ و پیامدهای زشت آن بسیار گسترده است. از جمله : ضعیف ساختن مروت و جوانمردی, فراموشی, سلب توفیق, لعن خدا و فرشتگان, فقر و تنگدستی, سرزنش و پشیمانی, نابودی شرم و حیا و .... که مطالعه ی بیشتر در این مورد را به شما پرسشگر گرامی واگذار می کنیم.
#روز_بیستم
اما راههای درمان دروغ:
برای درمان دروغ, بزرگان ما دو راه علمی و عملی را سفارش می کنند.
درمان از طریق علمی, با مطالعه ی آیات و احادیث وارده و کتب اخلاقی که در زمینه ی مذمت دروغ نگاشته شده, حاصل می شود. وقتی انسان به محرومیتها و خسارات ناشی از این صفت می اندیشد, می تواند با سعی و تلاش و تمرین این صفت زشت را از خود دور کند.
0
درباره :
ترک دروغ ,
بازدید : 1283 |
تاریخ : دوشنبه 21 اسفند 1396 زمان : |
نویسنده : پرواز |
نظرات (0)