سلام خدمت دوستان گناه کبیره بعدی که ان شاالله بهش میپردازیم یاس و ناامیدی از رحمت خداوند است که یکی از حربه های کارگر شیطان برای بیشتر فرو رفتن فرد در منجلاب گناه است.
ادامه مطلب را از دست ندهید
روز دوم
💥در عین اینکه مأیوس بودن از رحمت خدا جزو صفات عمومی انسانهاست، خدا آن را برای بندگان خود حتی بندگان گنهکار خود نمیپسندد❗
خدا به گنهکارترین افراد هم وعده داده است که اگر توبه واقعی کنند، توبهشان را میآمرزد به آن حد که هیچ گناهی برایشان باقی نماند.(إِنَّ اللهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعا)✅
از اینجا واضح میشود که امیدوار بودن به رحمت خدا از نشانههای ایمان است. تنها کافران هستند که از رحمت خدا مأیوس هستند.
⬅از طرف دیگر میدانیم که شیطان برای گمراه کردن ما از هیچ تلاشی فروگذاری نمیکند. یکی از حربههای او همان است که ما را از رحمت خدای مهربانمان ناامید کند. پس از آن دیگر هر کاری از ما ممکن است سر بزند. این در حالی است که اولیای دین هرگز مردم را از رحمت خدا مأیوس نمیکردهاند حتی برای کسانی که گناهان بزرگی انجام داده باشند.
💥از رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره گناهان بزرگ به این مضمون نقل شده است که در صورتی که گناهکاری توبه کند و دیگر به سوی گناه باز نگردد و خدا هم از قلبش بشناسد که او دیگر به سوی گناه بر نمیگردد، توبهاش را قبول می فرماید و گناهش را عفو می کند.(مستدرک الوسائل، ج 12،ص131)
🌟علاوه بر اینها که گفتیم، ناامیدی جزو سپاهیان جهل است. در حدیث مشهور جنود عقل و جهل میخوانیم که امیدواری و طمع به خدا جزو لشگریان عقل هستند اما ناامیدی و یأس جزو لشگریان جهل هستند.(کافی، ج1، ص20)
روز سوم
💠 در دین ما یأس آتش است. منتها آتش بعضی چیزها را می سوزاند و بعضی چیزها را نمی سوزاند .ممکن است که آهن داغ بشود ولی نمی سوزد ولی پنبه می سوزد. یأس همه چیز انسان را می سوزاند.
💠اگر انسان نابغه، تاجر یا خلبان یا در هر شغلی که باشد و یأس بر او حاکم بشود، همه چیزش می سوزد. پس یأس آتشی است که همه چیز را می سوزاند. یأس مرگ همه ی ترقی هاست.
💠 از نگاه قرآن دو تعبیر در مورد یأس وجود دارد. خدا می فرماید که جز کفار و منحرفین کسی ناامید نمی شود. کفار کسانی هستند که دین ندارند و منحرفین کسانی هستند که از نظر اعتقادی کج می روند. پس اگر کسی مأیوس شد معلوم می شود که از نظر ایمانی کم آورده است.
حاج آقا #قرائتی
روز چهارم
آثار ناامیدی
1 - ترک توبه و استغفار: كسی كه از رستگاری ناامید است در فكر جبران گذشته بر نمی آید زیرا جبران آن را ناممكن میداند.
2 - فرو رفتن در گناه: كسی كه از رحمت خدا نومید باشد و امید رستگاری نداشته باشد با خود می گوید من كه آخرت بدی دارم؛ پس لااقل نباید لذات دنیا را از خود دریغ كنم. با این اندیشه نادرست ارتكاب گناه برای او آسان می شود و در دریای عصیان غرق می گردد و از هیچ گناهی ابا ندارد.
3 - كفر یا تباهی دنیا: كسی كه به دلیل اطمنیان از آخرت بد خود، به گناهان لذت آور روی می آورد بسا كه از لذات دنیایی هم بهره ای نداشته باشد؛ زیرا اگر همچنان به قیامت و محاسبه آخرت معتقد باشد تصور آخرت دهشتناكش شیرینی هر لذتی را بر او تلخ می كند و یا در اثر زشت كاری به كفر و انكار خدا و قیامت مبتلا می شود.
4 - تباهی آخرت: طبیعی است كه آثار سه گانه گذشته به آخرتی پر از عذاب و رنج منتهی می شود. انسان مأیوس از رحمت خدا، افزون بر كیفری كه برای گناهانش می كشد، كیفری هم برای یأس خود تحمل خواهد كرد؛ زیرا یأس و قنوط از رحمت خدا گناهی كبیره محسوب می شود.
روز پنجم
💥گناه ناامیدی قاتل علویان❗
💥عبدالله بزاز نیشابوری در ماه رمضان به خانه ی حمید بن قحطبه رفت حمید ناهاری حاضر کرد بزاز گفت من روزه ام و عذری برای افطار ندارم و شاید امیر عذری دارد امیر گریست و گفت من هم ندارم بعد از خوردن طعام بزاز از او علت گریه را پرسید.
حمید گفت زمانیکه که هارون الرشید در طوس بود شبی به دنبال من فرستاد شمعی روشن و شمشیر سبزی برهنه در نزدش بود از من سوال پرسید اطاعت تو از امیرالمومنین چگونه است؟
من پاسخ دادم با جان و مالم و هارون مرا مرخص کرد.
طولی نکشید مرا دوباره احضار کرد و همان سوال را پرسید این بار گفتم با جان و مال و اهل و اولاد
برای بار سوم هم احضار شدم و این بار گفتم با جان و مال و اهل و اولاد و دین.
پس خنده ای کرد و شمشیر را به من داد و گفت هر که را که این خادم می گوید باید بکشی مرا به حجره هایی بردن که در ان شصت نفر از اولاد زهرا(س) و علی(ع) در زنجیر بودند و چاهی در بینشان خادم گفت باید اینها راسر ببری یکی یکی ان ها را با اشاره خادم سربریدم و سر و بدنشان را در چاه انداختم.
نفر اخر پیرمردی بود که به من گفت وای بر تو روز قیامت تو چه عذری داری وقتی به حضور پیامبر (ص) احضار شوی در حالیکه که شصت نفر از اولاد او را بدون گناهی کشته ای؟
بدنم لرزید خادم نگاه غضب الودی کرد و من ترسیدم و پیرمردرا هم کشتم.
حمید ادامه داد و گفت کسیکه شصت نفر از اولاد رسول را کشته نماز و روزه چه نفعی به او می رساند من یقین دارم مخلد در اتش هستم.
🍃وقتی که امام رضا (ع) به خراسان امد عبدالله نیشابوری داستان حمید را به ایشان گفت امام فرمودند: وای بر او آن یأسی که حمید از رحمت الهی داشت گناهش بیشتر از گناه کشتن شصت نفر علوی است.
تلخیص از گناهان کبیره ، دستغیب ،ص ۷۷
روز #6
🔵امیدبخش ترین ایه قرآن
💠وحشى- قاتل حمزة- نزد پيغمبر (ص) آمد و عرض كرد: اى محمد (ص) پناه مىخواهم، مرا پناه ده، تا كلام خدا را بشنوم، نبى اكرم (ص) فرمود: من دوست دارم كه تو را نزد خود نبينم، حال كه از من پناه خواستى و پناه آوردهاى، نزد من باش تا كلام خدا را بشنوى. وحشى گفت: به خدا مشرك بودم و نفسى را كه اللّه كشتن او را حرام كرده است كشتم و زنا هم كردهام، آيا خداوند توبه مرا مىپذيرد؟ پيغمبر گرامى (ص) سكوت كرد، تا اين كه اين آيه نازل شد: «وَ الَّذِينَ لا يَدْعُونَ مَعَ اللَّهِ إِلهاً آخَرَ وَ لا يَقْتُلُونَ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَ لا يَزْنُونَ ...» تا آخر آيه. حضرت رسول (ص) اين آيه را براى او تلاوت فرمود. وحشى عرض كرد: من در آيه شرطى مىبينم. شايد من عمل صالحى انجام ندهم، من نزد شما هستم تا كلام خدا را بشنوم، آيه: «إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ ... نساء/ 51» (يعنى: اللّه كسى را كه به او شرك آورد، نمىآمرزد و جز شرك را اگر خواهد مىآمرزد) را فرو فرستاد. حضرت او را خواند و اين آيه را براى او تلاوت فرمود.
وحشى گفت: شايد من از كسانى باشم كه خداوند او را نبخشد، من در جوار شما هستم، تا كلام خدا را بشنوم. پس اين آيه نازل شد: «قُلْ يا عِبادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ. زمر/ 54» (يعنى: اى بندگان من كه بر نفسهاى خود زياده روى كردهايد از رحمت خدا نا اميد مشويد ...) وحشى عرض كرد: بلى الان ديگر شرطى نمىبينم و اسلام آورد.
💠طبرسى از پيغمبر اكرم (ص) روايت كرده فرمود اين آيه را از تمام دنيا بيشتر دوست دارم و نميخواستم همه دنيا براى من باشد و اين آيه نازل نشود. على عليه السّلام نیز فرمودهاند: در قرآن هيچ آيه به اندازه اين آيه اميد بخش نيست.✅
روز #7
💠اگر واقعا دل کسی شکست و سر به زیر و خجالت زده از خدا شد، و به صرف پیدا شدن حالت درونی پشیمانی خداوند توبه او را قبول می کند.💫 ✨اصلاً یأس و نا امیدی از رحمت خداوند، گناهی برابر با گناه کفر دارد. مثلاً اگر کسی بگوید خدا دیگر مرا نمی آمرزد، مأیوس از رحمت خدا شده و گناه او در سر حد کفر است. امّا باید دانست که لازمه پشیمانی ، تصمیم بر ترک گناه و عمل بر طبق دستورات الهی است ؛ زیرا اگر کسی تصمیم بر ترک گناه نداشت و یا بر اساس فرمان الهی عمل نکرد، در حقیقت از گناه پشیمان نشده است.
روز #8
حدیث بالا که در اصل سفارش لقمان به پسرش هست لب مطلب یاس و ناامیدی هستش و با در خاطر داشتن این حدیث نه از اینور بوم میفتیم نه از اونورش یعنی نه هیچ گناهی رو کوچک بدونیم و نه از بخشش هیچ گناه بزرگی ناامید بشیم 💥
📚الکافی،ج3،ص173
روز #9
💥زني خدمت رسول خدا رسيد و عرض كرد كه زني بچه خود را به دست خود كشته آيا براي او توبه است؟ حضرت فرمود قسم به خدائي كه جان محمد (صلي الله عليه و آله و سلم) در دست قدرت اوست اگر آن زن هفتاد پيغمبر را كشته باشد و پشيمان شود و توبه نمايد❗ و خداي تعالي صدق او را بداند كه ديگر به هيچ گناهي رجوع نمي نمايد توبه اش را قبول مي نمايد و گناهانش را عفو مي كند و به درستي كه توبه كننده از گناه مثل كسي است كه گناه نكرده.
📚گناهان كبيره، ج1، ص89
روز #10
دوستانی که نفسشون سرکش هست و تمایل به گناه داره مناجات الشاکین (توبه کنندگان) دعا خمس العشر امام سجاد (ع) رو بخوانند🙏
🌺 در پيش تو پس دعايم مستجاب كن و اميدم را درباره خودت به نوميدى مبدل مكن
وَتَقَبَّلْ تَوْبَتى وَكَفِّرْ خَطيَّئَتى بِمَنِّكَ وَرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
🌺 و توبه ام را بپذير و گناهم را به كرم و مهربانى خود ناديده گير اى مهربانترين مهربانان
روز #11
💠ناامیدی اگر از نوع امید نداشتن به مردم باشد سازنده و خوب است هیچوقت امیدی نداشته باشید اگر کار نیکی کردید دیگران در حقتان چنین کاری را تکرار کنند به امید نظر خدا خوبی کنیم نه جلب نظر خلق خدا✅
💠انسان در دعا کردن باید باور قلبی داشته باشد که خداوند دعای او را مستجاب میکند زیرا انسان هنگامی که چیزی را با دل و جان و حضور قلبی از خداوند بخواهد و تنها راه بدست آوردن آن را دست حمایت خدا بداند و از اجابت دعا از طریق خلق خدا ناامید بشود حتماً خداوند او را یاری میرساند و حاجتش را به او میدهد باید انسان در هر کاری به خدا توکل کند و هیچ وقت به امید بندگان خدا کاری را شروع نکند✅
روز #12
کسی رو از رحمت خدا نومید نکنیم❕
روز #13
💠امام صادق (ع) از رسول خدا (ص) نقل کرد که فرمود:
💥« هر کس یک سال پیش از مرگش توبه کند، خداوند توبهاش را بپذیرد. یک سال زیاد است. هر کس یک ماه پیش از مرگش توبه کند، خداوند توبهاش را بپذیرد. یک ماه زیاد است. هر کس یک هفته پیش از مرگ توبه کند، خداوند توبهاش را مىپذیرد. یک هفته زیاد است. هر کس یک روز پیش از مرگش توبه کند، خداوند توبهاش را بپذیرد. یک روز زیاد است. هر کس پیش از رسیدن مرگ توبه کند، خداوند توبهاش را مىپذیرد.»💥
روز #14
💥حضرت زکریا و فرزندش یحیی :
حضرت زکریا به سن نودو نه سالگی و همسرشون به سن نود و هشت سالگی رسیده بودند اما از خداوند ناامید نبود و با خداوند راز و نیاز کرد و گفت خدایا استخوانم سست گردیده و تمام موهایم سفید شده من از وارثانم میترسم (منظور حضرت زکریا علیه السلام پسرعموهای ایشان بود از اینکه نکنه ارث حضرت را در جایی که خلاف رضایت خداست خرج کنند) به من فرزندی عطاکن تا اولی به ترکه ام باشد و ولیعهد و متولی من در امور دین من باشد و میراث از آل یعقوب برد و او را شایسته و پسندیده گردان و خداوند حاجت زکریا را براورده کرد زیرا که او ناامید از لطف خداوند نبود.
روز #15
✅من دعا نمی کنم!!!
حضرت ابراهيم علیه السلام در بيابان و شهر ها ميگشت كه از مخلوقات خدا عبرت بگيرد روزي در بيابان شخصي را ديد كه مشغول نماز است و صدايش به اسمانها بلند شده است ابراهيم از نمازش متعجب شد نزدش نشست تا از نماز فارغ شد ابراهيم به او گفت روش تو مرا خوش امد و دوست دارم با تو دوستي كنم هردو به سمت منزل مرد راه افتادند ابراهيم از او پرسيد كدام روزها از تمام روزها سخت تر است ؟ عابد گفت روزي كه خدا بندگانش را جزا ميدهد بر كردارشان ابراهيم (ع) گفت بيا تا دعا كنيم تا خدا ما را از شر چنين روزي در امان نگه دارد و براي گنهكاران مومنين .
عابد گفت من دعا نمي كنم زيرا سه سال است كه حاجتي دارم از خدا و تا براورده نكند حاجتي از او نمي طلبم ابراهيم فرمود اي عابد هرگاه خدا بنده اي را دوست بدارد دعايش را حبس ميكند تا او مناجات كند و از او بخواهد و چون بنده اي را دشمن بدارد دعايش را زود مستجاب مي فرمايد يا در دلش نا اميدي مي افكند تا دعا نكند .
و بعد از عابد پرسيد حاجتت چه بود ؟ گفت روزي در محلي نماز ميخواندم طفلي در نهايت زيبا ديدم كه نور از جبينش طالع بود گاوي چند را مي چرانيد و گوسفنداني همراه داشت از او پرسيدم تو كيستي ؟ گفت اسماعيل پسر ابراهيم (ع) خليل خدا . پس دعا كردم و از خدا خواستم ابراهيم دوست خود را به من نشان دهد
ابراهيم (ع) گفت اينك دعايت مستجاب شده منم ابراهيم عابد شاد وحضرت مي بوسيد و شكر خدا ميكرد و با يكديگر درباره مومنين و مومنات دعا كردند
روز #16
💥گاها دوستان از اجابت دعاشون ناامید میشن این ناامیدی هم درست نیست شاید چیزی که آرزوش رو داریم به جای رشد مانع رشدمون بشه و ما هم اصرار داریم که به اون خواستمون برسیم اما خداوند از خودمون بهتر میدونه چه چیزی برامون بهتره یا ممکنه علت دیر استجابت کردن دعا این باشه که خود همین دعا کردن و تضرع ما به درگاه خدا باعث بشه که بیشتر به خدا نزدیک بشیم و یا ممکنه زمان دیگری استجابت بکنه و الان اگه دعامون استجابت بشه اون نعمت رو ضایع کنیم بیاییم در کنار دعا کردن از عمق جان به استجابت دعا هم خوش بین باشیم و امید داشته باشیم و اگر هم مستجاب نشد ناامید نشیم و به خدا توکل کنیم و تلاشمون رو بیشتر کنیم.
روز #17
✅معني حسن ظن به پروردگار آن است كه اميد داشته باشد كه اگر از گناه توبه كند یا دعا کند یا کار خیری بکند خداوند قبول کند اما اميد به ثوابهاي الهي بدون اقدام به اعمال خير جهل و غرور است
🌺رسول خدا (ص) روي منبر فرمود قسم به خدائي كه شريك ندارد به مومني هرگز خير دنيا و آخرت داده نشده مگر به سبب حسن ظن او به پروردگارش و اميدش به او و حسن خلقش و نگهداري خود از غيبت كردن مومنين و قسم به خدایی كه شريك ندارد خدا مومني را عذاب نمی فرمايد بعد از توبه و استغفارش مگر به سبب سوء ظنش به خداوند و تقصيرش در اميد به پروردگارش و به سبب بدخلقي و غيبت نمودنش از مومنين و قسم به خدایی كه جز او خدائي نيست نيكو نمی شود گمان بنده مومني به خدا مگر اينكه خدا نزد گمان او است به درستيكه خدا كريم است حياء می فرمايد كه بنده مومن ظن خود را به او نيكو نمايد و خدا بر خلاف گمان و اميدش رفتار نمايد پس گمان خود را به خدا نيكو نمائيد و به سوي او راغب شويد.
📚(اصول كافي ج ۲ ص ۵۸)
روز #18
یه جاهایی هم قطع امید از رسیدن به خواسته خوب هست خصوصا موقعی که طمع داشتن برای رسیدن به خواستمون موجب هلاکتمون بشه و موجب بشه پامون بلغزه و تو مسیری اشتباهی واردبشیم❗️
روز #19
💥گناه بزرگتر از اسمان و ستارگان‼
جوانی گریان خدمت آقا رسول الله صلی الله علیه وآله می رسد حضرت می فرمایند چرا گریانی؟
جوان عرض می کند چرا گریان نباشم در حالی که گناهی بزرگ مرتکب شده ام و خداوند آن را نمی آمرزد و من در آتش خواهم سوخت حضرت می فرمایند مشرک شده ای به خداوند گناه تو هر چقدر بزرگ باشد خداوند متعال می آمرزد آنرا جوان عرض می کند گناه من از کوه زمین آسمان و ستارگان هم بزرگتر است حضرت می فرماید گناه تو بزرگتر است یا خداوند جوان عرض می کند خداوند متعال حضرت فرمودند گناه تو هر چقدر بزرگ باشد خداوند بزرگ و مهربان آن را می آمرزد.
روز #20
🌺فرعون لحظات آخر که داشت در نیل غرق می شد هر چقدر از موسی علیه السلام کمک خواست موسی جوابش رانداد
خداوند به موسی علیه السلام فرمود موسی تو به فرعون جواب ندادی چون او را خلق نکردی و بنده ی تو نیست اما اگر او به من استغاثه می کرد دستش را می گرفتم و به فریادش می رسیدم
دیگه خدایی ما که از فرعون بدتر نیستیم حتی اگه فرعون به درگاه خداوند استغاثه میکرد خداوند جوابش رو میداد.