حجاب فقط پوشش ظاهر نیست چقدر زیبا میشه که روح حجاب رو تو جامعه پیاده کنیم. روح حجاب در رفتار و گفتارمون باید جاری بشه . یکیش همین صحبت با نامحرم است.
در آیه فوق خداوند خطاب به همسران پیامبر (ص) میگوید:
.. به گونه ای هوس انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند ، و سخن شایسته بگویید.
درسته خطاب آیه همسران پیامبر (ص) هست اما این توصیه برای هر بانوی مسلمان رجحان اخلاقی دارد و میشه گفت خداوند یه جورایی امر به معروف رو از خانواده خود پیامبر (ص) شروع کرده.
یک بانوی مسلمان هنگام سخن گفتن با مردان، وقار و متانت خودش رو باید حفظ بکنه و طوری صحبت نکنه که هوس مرد رو بر انگیخته کنه.
پیام های آیه:
1ـ وقتى به زنان پیامبر که بیشترشان پیر و سالخورده بوده و زندگى ساده اى داشتند هشدار داده میشود که با کرشمه و ناز سخن نگویند، زنان جوان و زیبا باید حساب کار خود را بکنند. «یا نِساءَ النَّبِیِّ ... فَلا تَخْضَعْنَ» ...
2ـ با کرشمه سخن گفتن زن، بى تقوایى است. «إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ»
3ـ افراد آلوده، از مقدّسات نیز دست طمع بر نمیدارند. «یا نِساءَ النَّبِیِّ ... فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ»
4ـ نباید گفتار و رفتار زن تحریک کننده باشد. «فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ»
5ـ در جامعه ی نبوى نیز همه ی افراد سالم نیستند. «فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ»
6ـ نباید کارى کنیم که حتّى یک نفر دچار گناه و فساد شود. «الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ» و نفرمود «الذین فى قلوبهم»
7ـ چشم چرانى و هوسبازى یک بیمارى روحى است. «فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ»
8ـ گرچه کسى که بیمار دل است مشکل دارد، «فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ» امّا من نباید کارى کنم که او را تحریک کند. «فَلا تَخْضَعْنَ ... فَیَطْمَعَ»
9ـ طورى سخن بگویید که هم محتوا خوب باشد «قَوْلًا مَعْرُوفاً» و هم شیوه، سالم باشد. «فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ (1)
.
1- تفسیر نور
این حدیث از نظر سندی دارای رتبه قابل قبولی نیست اما معمولاً درباره احادیثی که درباره یکی از اصول اخلاقی مورد تأیید اسلام سخن گفته، دقتهای سندی انجام نمیشود ، شاید علت آن؛ مورد قبول بودن اصلی است که حدیث مورد نظر در صدد تبیین، توضیح یا تعمیم و بیان جزئیات آن است.
.
در حدیث مورد نظر؛ صحبت از عقوبت اخروی برای عملی است که اصل آن در اسلام مورد قبول واقع شده است و آن هم، برخورداری زنان و مردان جامعه از یک ارتباط سالم و بدون شهوترانی در سطح اجتماع است.
.
همانطور که گفتیم قرآن کریم در تذکری به همسران پیامبر(ص) میفرماید: «ای همسران پیامبر! شما مانند دیگر زنان نیستید؛ اگر تقوا پیشه کنید، پس در کلام خود با [مردان نامحرم] به گونهاى هوسانگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید»
.
پس اصل ارتباط کلامی سالم؛ بین زن و مرد نامحرم؛ مورد تأکید اسلام و قرآن است؛ و اسلام خواسته تا بین زن و مرد نامحرم آنچه موجب شهوترانی و سقوط در گناهان بزرگتر است؛ از بین برود. اما برخی روایات به کمیّت و کیفیّت عذاب میپردازد.
.
در این روایت؛ عقوبت شوخی با نامحرم را بسیار بزرگ خوانده و عقوبت آنرا هزار سال زندانی شدن در آتش دوزخ دانسته است! که دلالت بر بزرگی این گناه دارد.
نقل این روایت؛ توسط افرادی مانند شیخ صدوق به نوعی ناظر به قبول محتوای آن از طرف این بزرگان است، اما باید به این نکته هم توجه داشت که در صورت پذیرش این حدیث نیز، عذاب اعلام شده در مورد هر نوع شوخی و مزاح نخواهد بود، بلکه انصراف به مواردی دارد که چنین مزاحی به نوعی تحریک کننده شهوت جنسی باشد.
منبع:اسلام کوئست
روایت ناظر به این هست که صحبت زن و مرد نباید طولانی و غیر ضرور باشه و یه زن و مرد نامحرم بشینن از هر دری با هم صحبت کنند.
.
چون سخن گفتن میتونه نقطه آغاز لغزش زن و مرد باشه.
.
و اصلا منظور حدیث شمردن کلمات و فقط پنج کلمه صحبت کردن نیست کما اینکه در سیره اهل بیت هم میبینیم که زنان نامحرم برای پرسیدن مساله به نزد امامان میومدن و یا حتی ما راویان حدیث از بین بانوان داریم و یا حدیث شریف کسا رو جابربن عبدالله انصاری به نقل از حضرت زهرا (س) گفتن و یا صحبت سلمان با حضرت زهرا (س) یا اینکه در قرآن گفتوگوی حضرت زکریّا (ع) با حضرت مریم (س) گفتوگوی حضرت سلیمان (ع) با ملکه سبا،گفتوگوی حضرت موسی علیهالسلام با دختران حضرت شعیب (ع) و ... رو شاهد هستیم.
.
البته این نکته رو داشته باشیم که سخنرانی یا تدریس زن برای مردان یا مرد برای زنان، که مورد نیازه و معمولاً مدت آن طولانیه و جملات و کلمات فراوانی گفته میشه در صورتی که با ناز و کرشمه بیان نشود و عنوان «قول معروف» داشته باشد، اشکالی نداره.
سلام دوستان اگه کسی رو میشناسید که وابستگی به عشق نافرجامی پیداکرده دعوتش کنید
.
1. باید قبول كنید كه فراموش كردن فردی كه انسان به او علاقه دارد و دائم یاد او در ذهنش تداعی میشود، كاری سخت و دشوار است. ولی مطمئن باشید كه این كار شدنی است و هرگز غیر ممكن نیست. البته انجام كارهای مهم و بزرگ بدون تحمل سختیها و مشكلات امكانپذیر نیست، اما دیری نمیپاید كه شهد شیرین پیروزی، خستگی را از تن انسان بیرون میكند.
.
2. فراموشی فردی كه به او فكر می كردید، نیاز به زمان دارد. نباید از خودتان انتظار داشته باشید به راحتی بتوانید یاد او را از صفحه ذهنتان پاك كنید. پس عجله نكنید و مأیوس هم نشوید و بدانید با توكل بر خدا می توانید این راه را طی كنید.
.
3. به خودتان تلقین كنید كه «من میتوانم راهی را كه انتخاب كردهام بپیمایم».
.
4. هرگاه متوجه شدید ذهنتان ناخودآگاه به یاد او مشغول شده است، به خود چنین تلقین كنید و بگوئید «بس است» و آهسته مشت خودتان را روى میز یا زمین بزنید. بدین ترتیب تغییر حالت به وجود آمده، فضاى ذهنىتان را تغییر خواهد داد.
.
5. از فكر كردن به او بپرهیزید و هر چیزی كه او را به یاد شما میاندازد، از خود دور كنید. علاقه به وی را در دل نپرورانید. تا حد امكان به او فكر و خیالبافی نكنید. هر گاه افكار مربوط به ایشان به ذهنتان خطور كرد، حواستان را پرت كنید و به چیز دیگری فكر كنید؛ یا به كار دیگری مشغول شوید و یا مكانتان را ترك كنید؛ مثلا به میان جمع خانواده بروید و با آنان مشغول گفتگو شوید تا این افكار از ذهنتان خارج شوند.
.
6. هرگاه فكر او به ذهنتان آمد، موضوع یا موضوعات مختلفى را در ذهن یا در دفترچه یادداشت خود داشته باشید، به سراغ آنها بروید و درباره آنها فكر كنید.
7. احتمالاً چند نكته یا ویژگى منفى هم در او یافتهاید یا مشاهده كردهاید؛ هرگاه ذهنتان به سوى او معطوف شد بلافاصله به ویژگىهاى منفى او فكر كنید و به خود بگوئید او به خاطر این اوصاف، مناسب و شایسته من نیست.
.
8. تا آنجا كه امكان دارد كمتر در تنهایی قرار بگیرید زیرا هنگام تنهایی آن فرد بیشتر در ذهن شما مجسم می شود و ذهن و دل شما را به خود مشغول می كند.
.
9. برای شبانه روز خود برنامه دقیق و مشخصی داشته باشید. از بیكاری اجتناب كنید و اوقات خود را بیهوده نگذرانید.
.
10. روابط عاطفی خود را با خانواده خود بیشتر كنید و سعی كنید تمام محبتتان را نثار آنها كنید.
11. باور كنید حالتان بهتر می شود؛ اگر از فعالیت های مثبت و تقویت كننده و لذت بخش استفاده كنید و به ورزش ها، كوهنوردی ها و فعالیت های بدنی روی بیارید.
12. انجام یك كار مهم و جدی كه در راستای تحصیلات و رشته درسی تان است را آغاز كنید. مثلا روی یك موضوع علمی به طوری جدی به تحقیق بپردازید یا خود را برای مراحل بالاتر تحصیل آماده نماید.
13. روابط اجتماعی و دوستانه بیشتری با همسن و سالان خود برقرار كنید.
.
14. با افراد مومن، موفق، با نشاط و اهل كار و فعالیت طرح دوستی بریزید كه نقش بسیار زیادی در تقویت ایمان و اراده شما دارند.
15. هر روز حداقل ده دقیقه قرآن (با توجه به معنا و ترجمه آن) تلاوت كنید.
16. مراقب نگاهتان باشید.
17. با توجه و تمركز روی مسائل معنوی به ویژه نماز و شركت در مراسم مذهبی به خود آرامش دهید.
18. توكل به خدا و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) را فراموش نكنید.
.
یگانه راهی كه انسانها را به مقصد بلند موفقیتهای مادی و معنوی خواهد رساند، عمل به آموزههای دین و عقل پاك است.
.
منبع:تبیان
برگرفته از کانال پیش به سوی خدا در تلگرام @tarkgonah